2019. november 17.  -  évközi 33. vasárnap

 

 1. Ma van a szegények világnapja. A Karitász számára gyűjtjük a perselyadományokat.
   
 2. Kedden a szentmisében Árpád-házi Szent Erzsébetet ünnepeljük.
   
 3. Csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban, emléknap.
   
 4. Mint már hirdettük, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Krisztus Király ünnepének előestéjén - november 23-án – a világméretű szentségimádásban plébániánk is részt vesz.
  16- 17 óráig a Jézus Szíve Család imaórája van,
  17:00-17:30 gitáros dicsőítő-, 17:30-tól csendes szentségimádás, egy tized rózsafüzér és litánia.
  Lehet regisztrálni plébániánk szentségimádására a NEK honlapján: https://corpusdomini.iec2020.hu/#/. Aki nem tud regisztrálni, de van e-mail címe, iratkozzon fel, Rékáék regisztrálják. Várjuk a gyermekeket, fiatalokat, felnőtt közösségeket!

   
 5. Jövő vasárnap Krisztus Király ünnepe, az egyházi év utolsó vasárnapja. Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki ezen az ünnepen nyilvánosan elimádkozza az Úr Jézus, az emberi nem Megváltója… kezdetű imát. Az esti szentmise után Jézus Szíve litániát imádkozunk hálából az elmúlt egyházi évért.
   
 6. Az ádventikoszorú készítés november 30-án, szombaton délelőtt 10 órától lesz a plébánián.
   
 7. A Rákóczi Szövetség ebben az évben is gyűjt rászoruló határon túli gyermekek részére december 8-ig. Tartós élelmiszert, édességet, mesekönyvet, játékot, magyar nyelvű CD-t, DVD-t, tisztálkodási szer adományokat várnak.
   
 8. A katolikus sajtótermékeket ajánlom a kedves hívek figyelmébe.

 

2019. november 10.  -  évközi 32. vasárnap

 

 1. Hétfő Tours-i Szent Márton püspök emléknapja, kedden Szent Jozafát püspök és vértanúra, 13-án, szerdán pedig a magyar szentekre és boldogokra emlékezünk.
   
 2. November 13-án, szerdán este 7 órától az ”Istenhegyi esték” keretében Dr. Umemura Yuko történész, az ELTE Japán Tanszék vezetője vetített képes előadást tart "Ismeretlen epizódokból szőtt japán-magyar kapcsolatok" címmel a plébánia közösségi termében.
   
 3. Pénteken 19 órától házas hittan lesz a plébánia közösségi termében.
   
 4. Jelentkezőket várunk a Szent Erzsébet kenyérkék sütésére. A hozzávalók és a recept a sekrestyében vehetők át a szentmisék után. Az elkészítés nem igényel szakértelmet. A kenyérkéket a következő hétvégére, 16-án, szombaton délutánra, illetve 17- én, vasárnapra kérjük.
   
 5. Jövő vasárnap a Karitász számára lesz a gyűjtés.
   
 6. November 19-én, Szent Erzsébet ünnepén a Szent Ferenc Sebei templomban este fél 6 órakor Koltai András történész előadást tart a Szent Erzsébetről elnevezett Betegápoló Nővérek Rendjéről. Utána, 6 órától ünnepi szentmisét mutat be Kemenes Gábor atya.
   
 7. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Krisztus Király ünnepének előestéjére (november 23.) újabb világméretű szentségimádás lesz. Templomunkban 17 órától zenés szentségimádás lesz. Már lehet regisztrálni a NEK honlapján: https://corpusdomini.iec2020.hu/#/. Aki nem tud regisztrálni, de van e-mail címe, iratkozzon fel, Rékáék regisztrálják.
   
 8. Plébániánk képviselő testületének következő ülése 11-én, hétfőn este 7 órakor lesz.
   
 9. Az egyházközségi hozzájárulás befizetésére szeretném felhívni azok figyelmét, akik ebben az évben még nem tették ezt meg. (A nettó fizetés vagy a nyugdíj 1 %-a). Átutalással, illetve a sekrestyében vagy a plébánián lehet befizetni.
   
 10. A Rákóczi Szövetség ebben az évben is gyűjt rászoruló határon túli gyermekek részére december 8-ig. Tartós élelmiszert, édességet, mesekönyvet, játékot, magyar nyelvű CD-t, DVD-t, tisztálkodási szer adományokat várnak.
   
 11. Kapható a novemberi Képmás, Képmás naptár, a Katolikus Kalendárium és más kiadványok.
   
 12.  Az Etalon Kiadó árusítja kiadványait most vasárnap délelőtt.