2018. december 9.  - Advent 2. vasárnapja

 

 1. Ma 10 órától játszóház lesz: karácsonyfadíszeket készíthetnek a gyerekek természetes anyagokból. Ma és jövő vasárnap könyvvásár lesz 10-12.30-ig, illetve a szentmisék kapcsán.
   
 2. Adventi időben hétfőtől péntekig rorate szentmisére várjuk a kedves testvéreket reggel fél 7 órára. Péntekenként az elsőáldozókat szüleikkel együtt várjuk a rorátéra. A gyerekeknek és fiataloknak reggelizési lehetőséget biztosítunk. Ezeken a napokon este nincs szentmise.
   
 3. 12-én, szerdán 15 órakor kezdődik a templomban a nyugdíjasok karácsonya, és folytatódik az iskolában. Aki tud, hozzon süteményt!
   
 4. Az „Istenhegyi esték” keretében december 13-án, csütörtökön, 19 órakor Vejkey Imre parlamenti képviselő (KDNP) tart előadást „Egy parlamenti képviselő napi munkája” címmel.
   
 5. 14-én, pénteken felnőtt katekézis lesz a plébánián este 7 órától.
   
 6. December 15-én, szombaton délután 4 órától lesz gyóntatás templomban.
   
 7. Ebben az évben is lesz advent 3. vasárnapján - 16-án - délelőtt jótékonysági sütemény, forraltbor, tea, stb. vásár a templom előtt. A bevétellel a vakok otthonát és a beregszászi Szt. Miklós plébánia rászorulóit támogatjuk. Kérjük, hozzatok is és vásároljatok is!  Ekkor lesz a mézvásár is, délután 4 órától pedig a jótékonysági hallé vásár.
   
 8. Mint már hirdettük, karácsonyig bezárólag lehet még adakozni az üldözött keresztények megsegítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szervezésében.
   
 9. A „cipős dobozok” leadási határideje december 18. kedd reggel.
   
 10. Már most hirdetjük, hogy december 30-án vasárnap - Szent család ünnepén - este 6 órára várjuk az ez évben házasságot kötött fiatalokat, valamint a jubiláns házaspárokat szentmisére és utána szeretetvendégségre. Kérjük, hogy a jubilánsok a sekrestyében jelentkezzenek.

Kedves Szülők!

Harmadikos gyermekük elérkezett az elsőáldozás évéhez. Elsőáldozók azok a gyermekek lehetnek, akik: -

 • járnak a katolikus iskolai hittanra
 • részt vesznek a plébániai előkészítőn, amely keddenként 16 órakor lesz
 • bekapcsolódnak a plébánia liturgikus életébe  a vasárnap 9 órai diákmisén
 • és a plébánia közösség életének eseményeibe

Az elsőáldozás időpontja: 2018. május 13. 9 óra

Május 12. szombat családi nap a plébánián az elsőáldozók családjainak.

Az elsőáldozók szülei részére, megbeszélést tartunk, október 8-án a 9 órai szentmise után a plébánián.

Ezen feltételek mellett, tisztelettel kérjük, nyilatkozzanak az alábbi adatlap kitöltésével szeptember 18-ig, amennyiben szeretnék, hogy gyermekük a mi plébániánkon legyen elsőáldozó. Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Az elsőáldozással kapcsolatos információkat, illetve a jelentkezési lapot innen tölthetik le.