2024. április 14.   Húsvét 3. vasárnapja

 

 

1.    Április 15-én, hétfőn 19 órakor az AlisAdam PianoDuo négykezes hangversenye lesz a Közösségi Házban. Részletek a plakáton. jegyek a helyszínen kaphatók.

2.    Április 18-án, csütörtökön 19.00 órakor a Fiatal művészek pódiuma keretében Seina Matsuoka hegedűművészt - a 2023. évi Flesch Károly hegedűverseny győztesét - hallhatjuk, zongorán kíséri Yuto Kiguchi. A Bartók Rádió felvételt készít. A hangverseny ingyenes.

3.    19-én, pénteken este 7 órától Házas hittan lesz a plébánián

4.    22-én, hétfőn 19 órakor Csönd-zsák koncertek 13. alkalmán Ránki Fülöp zongoraestjét hallhatjuk. Részletek a plakáton, jegyek a helyszínen kaphatók.

5.    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának felhívása az 1 %-ról: Az 1 %-os támogatás az egyházmegyék költségvetéséhez járul hozzá, így az állami kiegészítéssel együtt jelentős bevételi forrás, az adózónak pedig nem kerül külön pénzbe. Az akár nulla összegről szóló rendelkezés és értékes, mert az állam a nyilatkozók számának megfelelően adja a kiegészítést. A 2018. évtől benyújtott, az egyház technikai számára szóló nyilatkozat visszavonásig érvényes, azt ezévben is figyelembe veszi a NAV. A másik 1 %-ot az értékrendünknek megfelelő szervezetek számára ajánljuk fel – pl. Katolikus Szeretetszolgálat, Katolikus Karitász…

6.    Április 18-19-én, csütörtök – pénteken lesz az elsősök beiratkozása. Ekkor kell választani a hittanok és etika/erkölcstan között.

Kérjük a kedves szülőket, hogy katolikus hittanra írassák be gyermekeiket. A Kardinális TV által készített  ezzel kapcsolatos videót itt lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=w-b5pdrmyUQ