2020. május 31.   Pünkösdvasárnap

 

1.     A Svábhegyi Hagyományőrző Egyesület "Pünkösdkor online, de lélekben együtt a Svábhegyen" címmel rendhagyó pünkösdi programot ajánl mindenkinek ma 9 órától, a szentmisével kezdődően. A plakát megtekinthető a hirdetőtáblán.

2.     Az esti 6 órai szentmise után szentségimádás keretében tartjuk az utolsó májusi litániát.

3.     A mai nappal befejeződik a húsvéti idő. A 9. hét hétfőjével folytatódik az évközi idő.

4.     Június 1-jén, hétfőn a Boldogságos Szűz Máriára, az Egyház Anyjára emlékezünk. Ez új emléknap, tavaly óta tartjuk. Délután 4 órakor – az időjárás függvényében - szabadtéri szentmise lesz, utána megemlékezés a hősi emlékműnél.

5.     4.-e, csütörtök a mi Urunk, Jézus Krisztus, az örök Főpap ünnepe. Este a szentmise után 22 óráig lesz Szentségimádás. A hivatásokért imádkozunk.

6.     Pénteken, 5-én Szent Bonifác püspök és vértanú emléknapja, első péntek. A szentmise után elimádkozzuk a Jézus szíve litániát.

7.     Június 6. első szombat, 17 órától szentségimádást tartunk.

8.     Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja, főünnep.

9.     Kérjük a családokat, hogy Úrnapjára – 14.-ére - az oltárok előtti virágszőnyeg készítésre készüljenek. Virágszirmok gyűjtését is kérjük híveinktől.

10.A nyári hittantábort megtartjuk június 15-20 között. Összesen 32.000 Ft-ot kérünk a résztvevőktől, 10.000 Ft az előleg, melyet a sekrestyében lehet befizetni.  Kocsikkal megyünk.

11.Visszatérve a rendes miserendhez fontos templomunk méltó díszítése. Kérem azokat a jó szépérzékkel megáldott híveket, akik részt tudnának venni ebben, jelezzék. A pontos részleteket a jelentkezőkkel megbeszéljük. Kiteszünk egy ívet, azon lehet jelentkezni. 

12.A katolikus sajtóra szeretném felhívni a figyelmet: Kapható a júniusi Élő kenyér misekalauz – gyermekeknek, az Adoremus, valamint a Szeressétek Egymást, valamint a hetilapok, az Új Ember és a Keresztény Élet.

13.A perselyadományokat a templomhajóban elhelyezett kosárba kérjük!

 

2020. május 24.   Húsvét 7. vasárnapja

URUNK MENNYBEMENTETELE, főünnep

 

1.     A hétköznapi szentmiséket a szokott rendben megtartjuk, az esti misék után énekeljük a Lorettói Litániát.

2.     Május 26. kedd Néri Szent Fülöp emléknapja.

3.     30-án a Duna televízió közvetíti a csíksomlyói búcsús szentmisét.

4.     31-én, jövő vasárnap Pünkösdvasárnap. Véget ér a húsvéti idő. A 9 órai szentmisét közvetítjük. Az esti mise után szentségimádás keretében lesz az utolsó májusi litánia.

5.     Június 1-jén, hétfőn a Boldogságos Szűz Máriára, az Egyház Anyjára emlékezünk. Ez új emléknap, tavaly óta tartjuk. Délután 4 órakor lesz a szentmise, utána megemlékezés a hősi emlékműnél.

6.     A nyári hittantábort megtartjuk június 15-20 között. Összesen 32.000 Ft-ot kérünk a résztvevőktől, 10.000 Ft az előleg, melyet a sekrestyében lehet befizetni.  Kocsikkal megyünk.

7.     A katolikus sajtóra szeretném felhívni a figyelmet: Kapható a júniusi Élő kenyér misekalauz – gyermekeknek, az Adoremus, valamint a Szeressétek Egymást, valamint a hetilapok, az Új Ember és a Keresztény Élet.

 


Kiegészítő hirdetés 2020. március 18.

 

 1. A Főegyházmegye március 17-i rendelkezése  -  https://www.esztergomi-ersekseg.hu/hirek/az-mkpk-kozlemenye-2923 - értelmében templomunkban az utolsó szentmise 20-án, pénteken este lesz, melyen István atya általános feloldozást is ad.  Pénteken a keresztutat még megtartjuk.
   
 2. Kérjük, hogy a tartós élelmiszer adományt is mindenki péntek estig hozza el.
   
 3.  István atya szentmisét mond vasárnaponként 9 és 10 óra között, melyet az interneten keresztül élőben közvetítünk plébániánk hivatalos facebook oldalán

(https://www.facebook.com/Istenhegyi-Szent-L%C3%A1szl%C3%B3-pl%C3%A9b%C3%A1nia-261887297167475/ ). 

 1. Szentmise közvetítés lesz március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén is este 6 órakor, valamint keresztút 27-én, pénteken este.
   
 2. A templom kapuja napközben nyitva lesz, az előtérben lehet imádkozni.
   
 3. Ezentúl minden hirdetést e-mailben küldünk, kérjük, hogy akinek van internet hozzáférése, és még nem iratkozott fel a listára, írjon levelet a plébánia e-mail címére: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
 1. Március 25-én, szerdán, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén elindul újra a lelki adoptálás. István atya a testvérek nélkül mondja a misét 18 órakor, amit közvetítenek. Kérjük, hogy aki a lelki adoptálásba be kíván kapcsolódni, és nem iratkozott fel, küldjön e-mailt a plébánia címére. (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). A fogadalom szövegét, az imát és a tudnivalókat elküldjük e-mailen, de megtalálható a plébánia honlapján a Lelki adoptálók közösségnél is:

http://szlp.hu/index.php/koezoessegek/lelki-adoptalok-imakoezoessege

 1. 26-án, pénteken 18 órakor közvetítjük a szentmisét és utána a keresztutat.

 

 

1. Regisztráció a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Érdemes mielőbb regisztrálni a NEK eseményeire, hogy az egyes programokra bejussanak, kedvező helyről követhessék nyomon a történéseket. Akik egy helyen szeretnének ülni, egy csoportba regisztráljanak.

FONTOS: Az elsőáldozókat is be kell regisztrálni az alábbi felületen!

https://registration-iec2020.hu/ 

   

2. Egyházi, közösségi és családi szálláshelyek

Eddig kevés felajánlás érkezett, ezért továbbra is gyűjtjük a budapesti vagy fővároshoz közeli települések egyházi, közösségi és családi szálláshelyeit. A cél ingyenes vagy alacsony költségű szálláslehetőségek megtalálása a kevésbé tehetős, és távoli országokból érkező résztvevők számára. 

Kérjük, jelezzék felajánlásaikat:

>>> Szálláshelyek <<<

vagy az: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen