A Rózsafüzér Társulat bemutatkozása

 

2002 tavaszán plébánosunk, István atya megbízta Gruber Imrénét (Jutkát), hogy szervezzen meg egy Rózsafüzér csoportot. A sikeres szervezés eredményeképpen nem egy, hanem két rózsafüzér koszorú jött létre, egyenként 15-15 fővel.

2002. október 6-án volt az alakuló összejövetel. Mindenki kapott egy képet az aktuális tizeddel. A tagok vállalták, hogy naponta elimádkozzák a rájuk eső rózsafüzér tizedet. Megbeszéltük a következő havi imaszándékot és a további titokcserék menetét.

Rózsafüzér titokcsere mindig a hónap első vasárnapján délután 5 órától van. Mindenki egy hónapig imádkozza a tizedet a ráeső titokkal. Táblázatban megkaptuk egész évre, hogy a társulat tagjai melyik hónapban melyik titkot imádkozzák.

2003-ban II. János Pál Pápa Rosarium Virginis Mariae apostoli levele alapján kibővült az imádkozók köre, 20-20 főből álló csoporttá vált.

2006-ban Gruberék elköltöztek, de továbbra is velünk imádkoztak. A Társulat vezetését Kisdi Dávidné, Éva vette át, aki nagyon lelkiismeretesen vezette a közösséget. 2015-ben tekintettel korára és betegségére lemondott. A Rózsafüzér Társulat 2015. november 1-én tartotta megújító ülését, amelyen megköszöntük eddigi vezetőnknek a hosszú éveken keresztül végzett áldozatos munkáját. Társulatunkban szinte a kezdetektől fogva két koszorúban 40 hívő imádkozik. Ezen az összejövetelen nevet választott a két koszorú. A Társulat és a Szent Fausztina koszorú élére Hetényi Péterné Gyöngyi, míg a Szent István koszorú élére Szabóné Molnár Katalin került.

Továbbra is minden hónap első vasárnapján délután 5 órától van rózsafüzér titokcsere, elmélkedésekkel. A havi imaszándékot ilyenkor beszéljük meg. Az összejövetel elején köszöntjük a névnaposokat, születésnaposokat, ők ilyenkor az előimádkozók.  Ezután néhány perces elmélkedés hangzik el egyházunk aktuális eseményeihez, ünnepekhez igazodva, majd az alkalomra  kiválasztott rózsafüzér következik, elmélkedésekkel.

Szívesen látunk új jelentkezőket!

Hetényi Péterné és Szabóné Molnár Katalin

 

2023 Szeptemberi imaszándékunk: A tűz és víz pusztításai miatt az emberpróbáló mentési szolgálatot vállalókért.

 

2023 Augusztusi imaszándékunk: A pusztító tűzvészek és árvizek szenvedőiért és halálos áldozataiért.

2023 Júliusi imaszándékunk: A háborút akarókért, hogy belássák: a pusztítás helyett az élet mellett kell dönteniük! 

2023 Júniusi imaszándékunk: A Szentlélek ajándékáért, a bátorságért, hogy merjünk hangosan ellene mondani a Sátán világon eluralkodó "okos" cselvetéseinek. 

2023 Májusi imaszándékunk: A Szentatyáért és hálaadásul is a  lelkünket megmozdító áprilisi látogatásáért.

2023 Áprilisi imaszándékunk: Azokért, akik megélhetésük, lakhatásuk elvesztése vagy egyéb körülmények miatt kilátástalan helyzetbe kerültek.

2023 Márciusi imaszándékunk: A háborús szolgálatra elhurcolt fiatalokért és családjukért

2023 Februári imaszándékunk: A családokért, hogy a szülők Isten kegyelmének fényét hitelesen sugározzák tovább gyermekeik felé.

2023 Januári imaszándékunk:    Engesztelésül hibáinkért, mulasztásainkért és hálaadásul a kapott kegyelmekért.

2022 Decemberi imaszándékunk:    Az Úr napja, a vasárnap mindenki számára a testi-lelki megpihenés ünnepnapja legyen!

2022 Novemberi imaszándékunk:  A Rózsafüzér Társulat élő és elhunyt tagjaiért.

2022 Októberi imaszándékunk:   A magzati élet ellen elkövetett bűnök miatt szenvedőkért.